Cozonac secuiesc

de Alinutza80 in Dulciuri, 8 Mai 2012 | 28596 vizualizari

 

Am vazut reteta la d-na Lia mai demult ,dar abia acum am reusit sa strang mai multe tuburi de carton de la hartia de bucatarie ,pentru forme.

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 30 gr drojdie
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar tos
  • 500 gr faina
  • 2 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 80 gr margarina
  • un varf de cutit de sare

Sirop

  • 200g zahar
  • 100ml apa

Glazura

  • 8 linguri zahar tos
  • 200g nuca macinata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac secuiesc:

Pentru aluat se pun toate ingredientele in masina de paine si se seteaza pe framantat si dospit. Intre timp se face siropul. Se pune apa si zaharul pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, mai exact pana se topeste zaharul, apoi se da la rece.

Se amesteca nuca cu zaharul, amestecul se pune intr-o tava/platou, in care sa fie suficient spatiu pt tavalitul formelor.

Dupa ce aluatul s-a dospit, se intinde pe planseta presarata cu faina intr-o foaie de aprox 1cm, care  se taia in fasii late cam de 2 cm .

Se ung formele, cu putina margarina si se infasoara  fasia de aluat, in spirala. Spirala de aluat se unge cu sirop apoi se da prin zaharul cu nuca.

Se asaza formele in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele. Se pun in cuptorul preincalzit,  pentru 20 de minute. Se lasa la racit, apoi rasucind usor se scot de pe forme.

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac secuiesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Alinutza80 1

31.05.2013, 10:58

am invelit tuburile de carton cu hartie de copt ,dar poti sa le invelesti si in folie de aluminiu

RuxyRux 1

31.05.2013, 10:59

O minunatie!

Alinutza80 1

31.05.2013, 11:46

Ruxy

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac de post